Stranden en Natuur

Nabij het appartement zijn er 2 stranden : Costa de Prata en Praia do Norte. Het strand van Nazaré is lang en breed. Ideaal voor een dagje aan zee.

* Praia da Nazaré - Costa de Prata - is het voornaamste strand van Nazaré. Het ligt beschut achter een hoge klif waardoor het uit de wind ligt. Het strand is er in de zomer bewaakt zodat er bij goede omstandigheden in de oceaan kan gezwommen worden. In het hoogseizoen zijn er strandhokjes die je kan huren om je spullen in op te bergen of om in de schaduw te zitten.
Het brede strand – met fijn zand – is ook geliefd bij de Portugezen. In de zomermaanden worden er op het strand veel activiteiten georganiseerd, ook voor de jeugd. Het is er toeristisch en het kan er druk zijn. Je kan het strand heel makkelijk bereiken vanuit het appartement via de tandradbaan (op 4 minuten afstand te voet).

* Praia do Norte is een – bijna verlaten – strand. Hier zijn geen restaurantjes te vinden en het is er minder druk, de natuur in al zijn pracht. Het strand kan je te voet bereiken vanuit het appartement. Het is ongeveer 15 minuten stappen. Let wel, de oceaan kan erg ruig zijn. In Nazaré wordt het WK surfen gehouden. De grote golven op deze plaats zijn uniek in de wereld door een samenspel de Atlantische oceaan met de onderwater-Canyon van Nazaré.

* Vanaf de haven van Nazaré en vanuit Peniche vertrekken natuur-excursies naar onbewoonde eilanden in de buurt of om dolfijnen te spotten.
Beperkt aantal bezoekers toegelaten, reserveer vooraf. We verwijzen naar : Berlengas natuurreservaat (eiland)

Met de wagen kan je in de buurt nog heel wat aangename stranden vinden zoals het strand van São Martinho do Porto (15 à 20 minuten met de wagen). Dit strand ligt langs een baai, afgeschermd van de oceaan. Net buiten de boulevard, start een vlonderpad dat leidt naar Salir do Porto, een mooie wandeling van 20 à 30 minuten. Daar vind je de hoogste duin van Portugal. Deze twee stranden zijn erg kindvriendelijk.

Ook de baai van Obidos in Foz do Arelho is de moeite. Hier kan je ook diverse watersporen beoefenen. Nog iets verder vind je het schiereiland Peniche. Ook hier zijn mooie stranden.

In de buurt van Caldas da Rainha vind je het 'Paul da Tornada' lokaal natuurreservaat met diverse vogels en otters.
Natuurreservaat Paul da Tornada