Ligging


Adres

Rua Joaquim Rodrigues Granada 3, Condomínio Muralha
Edif. 2, 1º andar, porta Z
Sítio da Nazaré
2450-503 Nazaré

Inrijden via : Rua Reitor Luís Nesi (deze weg kan je ook ingeven op je gps, daar het adres op de meeste kaarten nog niet opgenomen is.
Het adres op het google-kaartje hiernaast, is de straat waar je via een voetpad naar het appartement kan.

Nazaré

Het appartement is rustig gelegen in het centrum van Sítio da Nazaré, het bovenste en oudste deel van de stad. Dit is het meest rustige stadsdeel waarbij restaurants, winkeltjes, marktplein, dagelijkse markt, uitzichtspunt over de stad en de oceaan, twee stranden, dienst van toerisme, de lift 'Nazaré Funicular' naar het lager gelegen stadsdeel en zelfs een medisch centrum op wandelafstand (maximaal tien minuten) liggen.

Vanaf het uitzichtpunt op het marktplein heb je een prachtig zicht over de Atlantische Oceaan, de kust en de benedenstad. Het strand ligt 110 meter lager. Daar kan je in de zomer strandtentjes en/of een ligbed met parasol huren. Langs de grote boulevard zijn heel wat kleine winkeltjes en goede (vis)restaurants. Achter de boulevard zijn er heel wat nauwe straatjes met hier en daar een pleintje.

Nazaré heeft een van de oudste visserstradities van Portugal. De bewoners van Nazaré zie je vaak sardines roosteren die recht uit de zee komen. De vissersvrouwen verkopen de gedroogde vissen of gedroogd fruit en noten. Ze zijn te herkennen aan hun traditionele kledij: ze dragen maar liefst 7 rokken over elkaar.

Luchthavens

Luchthaven Lissabon : 1 uur, A8 'Autoestrada do Oeste', de autosnelweg naar het Westen. Nazaré ligt vlak bij de snelweg
Luchthaven Porto : 2 uur