Wandelen langs de "Portugese Zilverkust"

Obidos is gezellig middeleeuws stadje op een half uurtje van Nazaré en twintig minuten van Salir do Porto. De ommuurde stad valt op wanneer je langs de autoweg voorbijkomt. Wanneer je Obidos nadert, zie je meteen het indrukwekkende aquaduct. Het stadje is autoluw maar kan wel heel druk zijn. Een wandeling op de muren van de stadsomwalling is een hele ervaring : smalle muur, kantelen aan 1 kant en de diepte van het stadje aan de andere kant. In een van de torens kan je een escape-game spelen.
Het klooster van Alcobaça (16 km - 20 min) - uit de 12e eeuw staat op de werelderfgoedlijst. Ook in Tomar en Batalha vind je werelderfgoed.

De vakantieverblijven bevinden zich aan de Costa de Prata of de Zilverkust. Dit is een overwegend groene streek met een mild klimaat. Het landschap is erg gevarieerd. Naast de Atlantische oceaan zijn er ook bossen en velden, akkers en wijngaarden, rivieren en lagunes, kleine dorpjes, witte kerkjes, windmolens, typische gehuchtjes in een heuvelachtig gebied waardoor er vele adembenemende uitzichten zijn.
In de natuurgebieden Serras de Aire de Candeeiros en rond de Lagoa de Óbidos kunt u ook mooie wandelingen maken. In de streek zijn verschillende wandelroutes en eveneens vele mogelijkheden voor geocaching. Bij de toeristenkantoren kunt u ook terecht voor wandelroutes.


In Fatima vindt u een bedevaartsoord, dat kan vergeleken worden met Lourdes.
Wanneer u boekt, ontvangt u bovendien van ons gratis een digitale brochure met alle info over de streek : activiteiten, onze ervaringen, uitstappen, restaurants, …